mandag 30. april 2012

Heims verden hearts: "IHeart Organizing"

En liten blogganbefaling til deg fra meg:


Om du er som meg liker å skrive lister. Helst skulle hatt alt organisert og perfekt. Ja da anbefaler jeg denne bloggen. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg får det til, men skulle gjerne hatt det slik. Lister må jeg alltid lage og jeg blir veldig glad i å se og lese om organisering. Er jeg like flink til å sette det ut i praksis? Absolutt ikke! Men det er ikke tvil om når jeg kommer over blogger som dette og bilder av flotte organiserte rom eller plasser så vil jeg gjøre noe med det jeg har. Det er ikke i tvil om at blogger som dette gjør meg til et bedre menneske! Hah! Det får meg i hvert fall til å ønske å forbedre systemene mine(som ofte mangler ifra begynnelsen) Det får meg til å tenke over hva som vil fungere best og jeg har stort(!) rom for forbedring så jeg sier det igjen. Sider som dette er geniale! Om ikke du har ork så får du i hvert fall giv til å begynne eller dårlig samvittighet...

Hun deler sine egne prosjekter, andre sine prosjekter, "free printables". Bloggen gir masse inspirasjon, gode ideer, flotte bilder, herligland, hele bloggen er jo fantastisk organisert til og med!

Besøk, besøk, besøk:


God tur!

fredag 27. april 2012

Konfirmantgave


Jeg har en lillebror som skal konfirmeres på søndag. Som sikkert mange andre har han også penger høyest på ønskelisten. Kom over en video via Pinterest på youtube om hvordan man kan brette sedler slik som bildet over. Det er jo gøy å gjøre litt ut av det selv om man "bare" gir penger og syntes denne passet veldig bra til en gutt på konfirmasjonsdagen.



 Jeg hang den opp på kortet slik at den ikke forsvinner. Ser egentlig ut som den henger på en klessnor.


Et dikt på baksiden, vet jo at gutter setter veldig pris på slikt. Jaja, er det konfirmasjon så er det konfirmasjon!


Hvis du vil prøve å brette ei skjorte finner du videoen her. Var ikke superenkelt å få det rett, tror nok våre lapper er enten litt kortere eller breiere enn en dollarseddel. Men det ble greit til slutt da. Så håper vi lillebror blir fornøyd med gaven!

Ha en fiiin helg dere!

torsdag 26. april 2012

PC krok II

Så gøy dere likte vimpelrekken. Ikke min idé i det hele tatt, men er jo gøy å dele videre med dere. Som skrevet var Hubby skeptisk til at den vil holde, så det blir spennende å se. Jeg rapporterer senere!

Deler noen flere bilder av pc kroker. Her med hele oversiktsbilder av kjøkkenet. Mange flotte kjøkken også!




Bilde: houzz


Bilde: hgtv


Bilde: hgtv

Mye vakkert dere ute i verden ja! 

Hvordan takler dere alt papir, post og reklame som er i omløp i huset? Har dere noen spesiell plass dere oppbevarer alt? Kikket på Fru Fly sin blogg i går og syntes hun har laget en kjempefin plass på sitt kjøkken. Sjekk ut her

Ønsker dere alle en fiiin torsdag! Her i Grimstad høljer det ned. Håper været tar seg opp i helga siden lillebabybroren min skal konfirmeres. Ikke til å tro!

mandag 23. april 2012

Vimpelrekke i papir


Vimpelrekker er i vinden og det er ikke rart fordi det er jo så flott og dekorativt. Mange syr med stoff og noen bruker papir. Jeg tenkte jeg skulle lage en laaang en og da var det uaktuelt å lage den med stoff. Jeg tenkte å bruke papir, men det blir jo fort veldig mye dill, klipping og liming. Da jeg så at thebusybudgetingmama(en amerikansk blogg jeg kikker innom i blant) hadde brukt symaskinen ble det plutselig litt mer overkommelig.

 
Kjøpte en blokk med 25 ark. Søte sant? Kostet vel rundt 150  kroner så det blir ikke så gal pris per ark.


Tegnet fort opp i paint hvordan jeg delte hvert ark.(Derfor det ser litt skeivt ut her) Da ble det ti like store vimpler på hvert ark.


Brukte 16 ark til sammen så det ble ca en 16 meter lang vimpelrekke. Lurte litt på jeg skulle delt den opp i flere deler, men nå ble den sammenhengende.


Jeg la dem i ønsket rekkefølge.


Og så var det bare å sy sammen.





 Her ligger alle ferdig sydd sammen. Tok ikke mer enn litt over en time. Lurer på hvor mye tid jeg hadde brukt om jeg skulle dillet med lim eller teip. Hjelpes! Nei, dette var raskt og effektivt også håper jeg jo bare at det holder greit. Papiret er veldig stivt så tror det skal en del til før det revner.

Skal ikke bruke de på ei stund enda, men når jeg henger de opp kommer bilder!

Silje 

søndag 22. april 2012

PC krok

Kunne gjerne tenkt meg en liten PC krok på mitt fremtidige kjøkken. Litt for seg selv og ikke helt oppi matlating og slikt griseri. Har funnet litt inspirasjon og deler gjerne med dere.




Bilde: 79ideas


Bilde: Houzz




Bilde: houzz

Dette hadde vært noe altså. Hadde vært deilig å ha en slik plass på kjøkkenet. En lett tilgjengelig plass til PC og hvor man kan samle diverse ark, brev, post. Vi får se om vi går for dette. Jeg har uansett samlet en del inspirasjon. Mer kommer!

Ha en fiiin søndag dere!

Silje

torsdag 19. april 2012

Rom til uterommet

Litt inspirasjon til uterommet. Kunne gjerne tenke meg å ha en "fire pit" som de sier på engelsk. En plass man kan samle godstoler rundt med bål i midten. Det hadde vært noe det! Likte denne utformingen med tak over veldig godt.


Også lysslynger da, herlig!

Takk for fine kommentarer om sminkevesken. Det var gøy dere likte den!

Ønsker dere som kikker innom en fin kveld, i morgen er det allerede fredag!

Silje

tirsdag 17. april 2012

Sminkeveske

Jeg har laget meg en ny toalettveske. Siden vi er så mye frem og tilbake har jeg til nå oppbevart sminken i en mange år gammel svart toalettveske. Det har vært en kamp i det siste med å presse igjen glidelåsen og jeg finner som regel alltid en ting som ikke har kommet med også er kampen i gang igjen...


Da jeg kjøpte symaskin fikk jeg sykurs på kjøpet og vi lærte å lage toalettvesker. Jeg skrev ned oppskriften og etter julens julagavelaging hadde jeg enda en glidelås igjen. Da jeg fant det nydelige stoffet over her måtte det bli en toalettveske til meg. En som var en smule større enn den jeg har hatt.


Veldig gøy og enkel å lage. Den store utfordringen min er å kutte begge stoffstykkene helt like og med rette kanter.


Jeg var litt redd den skulle bli for liten, men den var akkurat passe stor. Jeg kunne nok latt en del sminke ligge i skapet, men må nesten ha alt på samme plass og med meg hvis jeg skal på tur...

Gleder meg til vi en gang er ikke er så mye frem og tilbake og jeg kan finne en fast skuff til all sminke. Hmm, kjenner jeg meg selv rett så blir den sikkert uansett liggende i en sminkeveske siden jeg som regel ender opp foran tven når jeg sminker meg.

Lurer på om jeg må kjøpe meg flere av disse glidelåsene. Syntes de var så fine!

I dag er det 6 år siden Hubby og jeg ble et par. Tiden flyr i godt selskap!

Silje

mandag 16. april 2012

Litt fra påsken

Stoppet litt opp her på bloggen og frem til nå egentlig ja. Vi hadde oss en god påskeferie med venner og familie og da ble bloggen litt nedprioritert. Mamma, pappa og lillebror pakket sammen og reiste to uker til Egypt i påsken. Vet ikke hvor mange ganger jeg tenkte at jeg skulle ønske jeg var der. Uansett, når familien reiser er det greit at man har en så god svigerfamilie. Deler litt bilder fra påska...




Noen påsketurer ble det. Godt å komme seg ut og opp. Her med utsikt over Spangereid. Hubbys bror og kone har kjøpt hus her ute og det er som å bo i et lite ferieparadis.


Hubby fikk med god hjelp installert grillovn på heia hos foreldrene. Gammel varmtvanns tank. Helt genialt, deilig og varmt. Vi ble jo litt snytt for sommer i påska(skulle kanskje bare mangle) og gikk fra 23 grader ned til rundt 10. Kanskje det som er vanlig i påska...


Også må jeg bare legge med et bilde av pysen min som bor hos mamma og pappa. Stakkaren var alene hjemme og fikk heldigvis litt selskap inni mellom. Gamlefar blir faktisk 16 år til sommeren. Morsomt at han er eldre enn lillebror.

Håper dere har hatt en fin påske? Jeg er helt forferdelig dårlig til å kommentere for tiden. Jeg har rett og slett lite bloggelyst og generell datalyst om man kan kalle det det. Shabby, gammel data uten høyreklikk er egentlig hovedgrunnen. Må få kjøpt inn ny pc om ikke alt for lenge til.

Noen som vet hurtigtast for å få opp høyreklikk menyen hvor man for eksempel kan klikke "lagre bilde som"? Jeg blir gaaal!

Silje

mandag 2. april 2012

Mer påskepynt


Fant denne flotte påskepynten på Kremmerhuset. Så herlige, men litt tunge disse også. Det var ikke så mange det gikk an å henge opp på de små grenene.


Bladene kom et par dager etter jeg tok de inn. De trivdes tydeligvis her i vinduskarmen.

Håper dere alle koser dere om ferien er satt i gang eller ikke. Jeg kunne gjerne hatt noen flere varmegrader. Var tungt å gå tilbake til under 10 grader når vi fikk forsmak på sommeren med over 20 grader.

Ha en nydelig dag!

Silje