mandag 29. oktober 2012

Cruise - Tunis











En stopp innom Tunis, eller, vi la til kais i La Goulette og tok taxi inn til hovedstaden. Her gikk vi jo tilbake en time i tid. Vi fikk tydelig beskjed i programmet vårt kvelden før at båten stiller ikke klokka...Det hadde ikke mobilen fått med seg og vi fikk en ekstra time søvn den natta. Da vi gikk i land møtte vi på noen andre i reisefølget vårt som også var en time forsinka;) Så det passet veldig greit det. Det eneste målet i Tunis var medianen for min del. Den fant vi og tok oss en liten vandretur der. Jeg fikk kjøpt et nydelig fat til lys eller veggdekor som det har blitt her. Liker slike souvenirer! 

Det var veldig varmt og var ikke lenge før det ble en cola i skyggen. Da politiet begynte å stille opp med "skjold" begynte vi å spankulere mot taxien...

Da var jeg ferdig med å dele bilder fra turen vår. Kanskje ikke alle syntes det er like interessant. Men så kan det jo være noen som vurderer cruise i middelhavet og denne ruten her. Da kan det jo være gøy å se noen bilder og høre litt om hvordan det var!

Ønsker dere alle en fin mandag og håper dere har hatt en god start på uken!

Nå kjenner jeg julefølelsen begynner å snike seg litt inn. Ikke helt med på at butikkene er fulle av julepynt i begynnelsen av oktober. Men november...da er det vel ok med litt juleinspirasjon eller?!

søndag 28. oktober 2012

Cruise - Palermo


Noen bilder fra Palermo på Sicilia...

Her ville vi komme oss opp til bygningen på toppen av fjellet. Vi gikk mot den en stund, men måtte gi opp etter vi fant ut det tok to timer å gå opp. Bussene gikk en gang i timen og vi visste ikke om vi ville rekke båten. Taxien skulle ha 500 kroner. Vi måtte rett og slett gi oss der. Jaja, vi får ha det til gode, haha.







God søndag!

lørdag 27. oktober 2012

Cruise - Napoli


Fantastiske Napoli!




Her gikk noen av oss opp til borgen på toppen, noe som var litt lenger enn det så ut til. Men vi så masse flott på veien da! Bilder kommer lenger ned!






Her tasset vi inn en sidegate siden vi kunne se borgen rett oppi "hogget"...
Legg merke til den gamle mannen i rødt som nettopp har fått heist ned noe i en bøtte fra en av verandaene lenger oppe. Så herlig! Mange trange smale gater oppover her og mye spennende å se.


Sporty svigerbror som tar med seg lillegutt i vogn på gåtur. Vi møtte ikke på få trapper heller!


Her kom det enda flere trapper, se de som går i sikksakk opp til boligen i bakgrunnen. Her måtte jeg spørre en ung mann om vi kunne komme oss frem hvis vi gikk opp her. Han pratet ikke engelsk, men forsto såpass at joda vi kunne kommer frem med å ta denne veien!


Da vi kom opp her fikk gutta lønn for strevet med barnevognbæring med denne utsikten! Jeg syntes det var himla flott i hvert fall!




Vi kom frem til slutt! Castle Sant'Elmo!


For en utsikt!




Stor by Napoli, dette var bak borgen igjen!



Litt til høyre på midten av bildet ligger cruisebåten vår til kais. Mount Vesuvius i bakgrunnen!




Det viste seg at det gikk en metro i nærheten og vi tok den ned. 10 kroner. Men turen opp var utrolig flott så jeg må nesten anbefale å gå opp. Fikk sett masse, men det er nok ikke den mest barnevennelige gåturen. Men jeg slapp å bære så jeg syntes gåturen var riktig så grei, haha.



Noen uhell må til i en by med så mange mopeder. Her var det kjefting på gang i hvert fall!


Napoli var en flott by, litt galmanskjøring, men kunne gjerne tatt en tur igjen her og fått sett mer!

Her har vi hatt heimlaga pizza og nyter kvelden sammen. God lørdagskveld til dere!

torsdag 25. oktober 2012

Cruise - Genova











Vårt første stopp i Italia var Genova. Enda en vakker by med koselige trange gater med høye flotte bygninger! Her tasset vi også bare rundt. Vi var her på en søndag så mange av butikkene var stengt.